I min familj älskar vi det italienska köket. Pasta puttanesca är en riktig italiensk klassiker och är en pasta i mustig tomatsås med kapris, chili, oliver och sardeller. Servera den med mycket riven parmesanost och gärna något gott bröd.
Ingredienser (4 portioner):
300 g pasta, gärna linguine eller spagetti
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 dl kapris
150 g oliver, urkärnade
6 sardeller
Olivolja
1 burk (500g) konserverade hela tomater
2 krm svartpeppar, nymald
1 knippa bladpersilja
 
Riven pecorino- eller parmesanost
 
Gör så här:
1. Koka pastan.
2. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Hacka kapris, oliver och sardeller.
3. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt olivolja ca 5 minuter tills löken är mjuk och söt.
4. Tillsätt sardeller, kapris och oliver och fräs ca 1 minut.
5. Häll över tomater och koka ihop 3-4 minuter. Tillsätt ca en dl pastavatten i tomatsåsen. 
6. Smaka av med peppar.
7. Hacka persiljan och låt pastan rinna av. Vänd ner persilja och pasta i såsen. 
8. Servera genast med riven ost.
 
Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress