


Det här är ett fantastiskt saftigt och gott bröd med en underbar smak. Eftersom det inte behöver jäsa och inte har särskilt många ingredienser går det snabbt att göra. Perfekt om man vill ha nybakat bröd till frukosten. Smakade detta första gången på julafton då min systerdotter Louice bjöd på detta till julskinkan. Familjen älskade det och det kommer säkert du också göra. Tack Louice för receptet och för att du ville dela med dig.
Ingredienser (2 limpor):
13 dl rågsikt
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
7 dl fil/yoghurt (Kan ta mer, ca 7-10 dl)
1 dl mörk sirap
1 ägg
1 dl lingonsylt/ frysta lingon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
2. Blanda de torra och blöta ingredienserna var för sig.
3. Blanda sedan ihop allt.
4. Fördela smeten i 2 bakplåtsklädda formar.
5. Grädda ca 50-55 minuter i nedre delen av ugnen.
Lycka till!