



Här är ytterligare ett gott recept på kalljästa frallor som tenderar smaka som ett surdegsbröd. De är frasiga på ytan och samtidigt fluffiga och saftiga inuti. Det är så smidigt att göra degen/smeten kvällen innan för att sedan snabbt baka ut frallorna på morgonen och få njuta av nybakade, rykande färska frallor till morgonkaffet.
Ingredienser (16 frallor):
25 g jäst
5 dl kallt vatten
3 dl rågsikt
1/2 dl linfrön
2 dl fiberberikade havregryn
1 rivet äpple
5 dl vetemjöl
1 msk flingsalt
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg som känns som en tjock gröt.
3. Täck degen med plastfolie och ställ i kylen över natten.
4. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
5. Vänd degen bara lite lätt med en träslev i bunken för att behålla luftigheten. Använd sedan en glasskopa och "klutta" ut runda frallor på en plåt med bakplåtspapper.
6. Strö över linfrön och grädda frallorna i mitten av ugnen ca 15-17 minuter.
Lycka till!