


De här amerikanska kakorna är ju magiskt goda. Härligt spröda och frasiga och samtidigt lite sega i mitten. Den härliga knäckiga smaken i kombination med chokladen är ljuvlig. De här kakorna kan ju variera väldigt mycket i storlek. Endel vill ha dem väldigt stora men jag föredrar något mindre. Det styr man själv hur stora man vill göra. Njut av dem helst nybakade, men då är risken att det gärna blir några för många, det kan jag lova.
Ingredienser (ca 30-40 st):
200 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 dl chokladknappar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
2. Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt.
3. Tillsätt ägg och äggula. Rör om tills smeten går ihop.
4. Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop till en smidig kakdeg.
5. Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
6. Rulla 15-20 stora bollar av kakdegen. Drag sedan isär bollarna så att de delar sig på mitten. Lägg dem med den ojämna sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Tag ut och lägg på resterande chokladknappar medan kakorna fortfarande är varma.
8. Låt svalna på plåten.
Lycka till!