

Den här färgstarka morotssoppan är så krämig och rund och härligt smakrik. Det blir lite extra sting i soppan när man smaksätter med ingefära och chili. Den är nyttig, enkel att göra och snäll mot plånboken. Servera gärna med ett gott bröd som du kan doppa i soppan.
Ingredienser (4 portioner):
8 morötter
1 klyfta vitlök
1 gul lök
1/2 röd chilifrukt
7 dl grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk (400 ml)
5 cm ingefära
1/2 citron
rapsolja
salt
svartpeppar
Förslag till garnityr:
Olivolja
crème fraiche
pumpakärnor
färsk koriander
Gör så här:
1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs hackad lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
2. Lägg i de hackade morötterna. Häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 15 minuter.
3. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
4. Mixa allt till en slät soppa.
5. Smaka av med salt och svartpeppar.
6. Servera med ett gott bröd.
Lycka till!