



Det här är en supergod CRISPY FISH TACO med panerad och friterad/stekt torsk serverad i mjuka tortilla bröd med fräsch pico de Gallo, picklad rödlök, fruktig mango- och avokadosalsa, guacamole, chilimajonnäs och massor av färsk koriander. Alla dessa smaker tillsammans blir fyrverkeri i munnen!! Vill du göra det lite lättare för dig steker du bara färdiga fiskpinnar som du skär i mindre kuber. Den här rätten tar lite tid men när allt är klart är det väl värt alla förberedelser. Dessutom är det en rätt som är väldigt trevlig att göra flera tillsammans i köket.
4-6 portioner:
Tortillabröd
Chilimajonnäs
Färsk koriander
Pico de Gallo:
200 g körsbärstomater
1 kruka koriander
1 rödlök
1 klyfta vitlök
2 röda chilifrukter
2 limefrukter, saft av båda, skal av en
salt
svartpeppar
Hacka tomater, koriander, rödlök, vitlök och chili fint - ju finare desto bättre. Blanda i en skål.
Tillsätt limeskal. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Servera direkt.
Picklad rödlök:
1 rödlök
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
Förbered gärna dagen innan. Koka upp ättika, socker, salt, svartpeppar och vatten i en kastrull. Skiva rödlöken och vänd ner i den varma vätskan. Förvara i en burk.
Mango- och avokadosalsa:
250 g mango
2 avokador
0,5 dl finhackad persilja
1 rödlök
1 röd chilifrukt
1 msk olivolja
1 limefrukt
Finhacka mango och avokade. Lägg i en skol. Kärna ur och finhacka chilin och häll ner. Finhacka rödlöken och blanda ner med saften från limen och olivoljan. Rör ner persilja, salt och peppar. Smaka av.
Guacamole:
2 avokado
1 tomat
1 klyfta vitlök
1/2 lime
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
cayennepeppar
Gröp ur avokadon och lägg i en skål. Mosa fruktköttet med en gaffel. Kärna ur tomaten och hacka fint. Skala och riv/pressa vitlöken. Blanda tomat och vitlök med avokadomoset och tillsätt limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Pankofriterad torsk:
600 g torskrygg
2 dl vetemjöl
2 msk cayennepeppar
2 dl pankoströbröd
2 ägg
1 liter rapsolja
salt
svartpeppar
Skär torskryggen i kuber.
Hetta upp rapsolja i en kastrull till cirka 170 grader. Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar.Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet. Doppa sedan torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko. Fritera tills de är gyllenbruna.
Hetta upp rapsolja i en kastrull till cirka 170 grader. Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre olika skålar.Tillsätt salt och peppar samt cayenne i mjölet. Doppa sedan torsken i mjöl, sedan ägg och till sist i panko. Fritera tills de är gyllenbruna.
Du kan alternativt steka fisken i ett par msk rapsolja i en stekpanna tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Lycka till!