Jag älskar grytor. Perfekt att göra till många och det blir alltid gott. Palak paneer är en färgsprakande, klassisk indisk husmansrätt. Den här vegetariska grytan är en smakrik rätt med halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera gärna med fluffigt ris och en god sallad. Det är smarrigt det.
 
Ingredienser (4 portioner):
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
2 msk riven ingefära
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk garam masala
390 g krossade tomater
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljong
200 g färsk spenat
400 g halloumi
1 krm salt
 
Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran.
2. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala i hälften av olivoljan 3-4 minuter.
3.Tillsätt de klyftade tomaterna, krossade tomater, vin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
4. Vänd ner spenaten.
5. Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan.
6. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.
 
Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress