Vem älskar inte nybakat bröd till frukostkaffet. Med det här receptet kan du snabbt ordna det på morgonen. De här frallorna är magiskt goda med dinkel, äpple, solros- och pumpakärnor. Du gör degen kvällen innan och låter den jäsa i kylskåpet under natten. Sedan slänger du snabbt ihop frallorna på morgonen och de behöver inte jäsa utan bara skjuts rätt in i ugnen. De är så goda och fluffiga med en frasig yta.
 
Ingredienser (12 frallor):
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk rapsolja
2 st äpplen
1 msk salt
7 dl siktat dinkelmjöl
2 dl fiberberikade havregryn
1/2 dl solroskärnor
 
Garnering:
vetemjöl
solroskärnor
pumpakärnor
 
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Häll på det kalla vattnet och lös upp jästen.
2. Skala äpplena och riv dem grovt ner i bunken.
3. Blanda ner alla övriga ingredienser till en ganska klabbig deg.
4. Täck över bunken med plast och ställ in i kylen över natten, 6-12 timmar.
 
5. Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en plåt längst ned i ugnen.
6. Lägg upp 12 degklumpar fördelade på 2 plåtar med bakplåtspapper. Använd gärna en sked eftersom degen är väldigt kletig.
7. Strö över lite vetemjöl på toppen och strö över lite solros- och pumpakärnor.
8. Ställ in bröden i mitten av ugnen och häll 1 dl vatten på den tomma plåten längst ned.
9. Grädda frallorna ca 12-15 minuter. 
 
Njut av härligt nygräddade frallor till morgonkaffet. Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress