

Det här är en ljuvligt god och härligt saftig blåbärskaka att njuta av i syrenbersån. Den har en frisk smak av citron som passar så fint ihop med blåbären. Jag brukar servera kakan med lätt vispad grädde, men det behövs inte.
Ingredienser (1 kaka):
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl filmjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
100 g mandelmassa
2 1/2 dl färska eller frysta blåbär
1 msk vetemjöl
Smör och ströbröd till formen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt
3. Smält smöret och rör ner filmjölken. Blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda ner rivet citronskal och saft i smeten.
6. Tillsätt den rivna mandelmassan.
7. Blanda blåbären med vetemjöl. Varva sedan bären med smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
9. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på ett fat.
10. Pudra den med florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.
Lycka till!