
En drömgod kaka som bara smälter i munnen. Blir extra lyxig om du serverar den med lättvispad grädde och färska bär. Dessutom en perfekt kaka till sommarens utflykter.
KAKA:
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl kallt vatten
GLASYR:
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 dl riven kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 25x35 cm.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner det i äggsmeten. Vänd om försiktigt.
4. Rör sist ner vattnet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna.
6. Smält smöret i en kastrull och ta sedan bort från plattan.
7. Rör ner florsocker och vaniljsocker. Blanda tills sockerkristallerna har smält.
8. Rör sist ner äggulorna under omrörning och blanda tills glasyren är slät och har tjocknat.
9. Bred ut smeten över kakan och strö över kokos. Låt stelna i kylen.
10. Skär i portionsbitar.
Lycka till!