

Att samlas runt våffeljärnet och grädda våfflor tillsammans är så himla mysigt. Alla är otåliga och våfflorna blir aldrig färdiga snabbt nog. De ska vara precis nygräddade och varma med lättvispad grädde och en god sylt. Lite saffran i smeten gör våfflorna lite extra lyxiga.
Ingredienser (ca 10-12 våfflor):
150 g smör
1 g saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
4 ägg
8 dl mjölk
smör till gräddningen
Gör så här:
1. Smält smör tillsammans med saffran. Låt svalna.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.
3. Häll ner resterande mjölk i saffranssmöret och rör ner det i smeten.
4. Låt smeten svälla i ca 20-30 minuter.
5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
6. Servera dem nygräddade med lättvispad grädde och sylt.
Lycka till!