Den här lilla kakan är ljuvlig och perfekt till julfikat. Små enkla saffransrutor toppade med krämig citronglasyr och cocos. Den är så saftig och god och den sötsura glasyren passar så bra ihop med saffranskryddan. Man kan göra glasyren utan citron och blanda med vatten istället.
 
Ingredienser (ca 20 bitar):
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
 
Glasyr:
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
2-3 msk pressad citron
 
Garnering:
kokosflingor
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. 
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
3. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den kallna i formen.
 
6. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
8. Skär kakan i rutor.
 
Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress