Det här är en mustig kycklinggryta med tomat, pesto, lime och rosmarin. Jag älskar göra grytor. Det går ofta ganska snabbt och man kan göra den dagen innan, då smakar den bara ännu bättre när smakerna fått blomma ut över natten. Grytor är perfekt när man vill göra storkok som ska räcka till fler tillfällen, matlådor och frysa in.
 
Ingredienser (4 portioner):
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
färsk rosmarin
500 g tomatkross
2 msk tomatpuré
2-3 msk grön pesto
2 tsk honung
1 dl vitt vin eller vatten
2 msk kinesisk soja
2 st kycklingbuljong
1 lime
 
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen så den får en stekyta. Lägg över i en stekgryta.
2. Stek hackad lök, vitlök, paprika och rosmarin några minuter på lite lägre värme. Häll ner i stekgrytan.
3. Häll ner krossade tomater, tomatpuré, pesto, honung, vin, soja och smula ner kycklingbuljongen.
4. Låt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Rör då och då.
5. Smaka av med salt och peppar. Slutligen pressa i lime saften och toppa med rosmarin.
6. Servera grytan med ris.
 
Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress