
Den här plommonkakan är underbar att njuta av när hösten är på ingång och mitt plommonträd dignar av frukt.
Ingredienser:
ca 10 plommon
150 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 äggvitor
Gör så här:
1. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
2. Blanda ner det mjuka smöret.
3. Tillsätt vaniljsockret och det rivna citronskalet.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och tillsätt sedan i smeten.
5. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det i smeten.
6. Bred ut smeten i en smord form, ca 25 cm i diameter.
7. Dela och kärna ur plommonen.
8. Tryck ner plommonen i smeten med den runda sidan upp.
9. Grädda kakan på 175 grader (varmluft) i ca 25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
10. Låt kakan svalna något och pudra den sedan med florsocker.
11. Servera med vispad grädde.eller glass.
Lycka till!