17 september 2020

Plommonkaka

PAJ

Den här plommonkakan är underbar att njuta av när hösten är på ingång och mitt plommonträd dignar av frukt. 
 
Ingredienser:
ca 10 plommon
150 g smör, rumsvarmt
2 äggulor
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skalet
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 äggvitor
 
Gör så här:
1. Vispa äggulor och florsocker pösigt.
2. Blanda ner det mjuka smöret. 
3. Tillsätt vaniljsockret och det rivna citronskalet.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och tillsätt sedan i smeten.
5. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det i smeten.
6. Bred ut smeten i en smord form, ca 25 cm i diameter.
7. Dela och kärna ur plommonen.
8. Tryck ner plommonen i smeten med den runda sidan upp.
9. Grädda kakan på 175 grader (varmluft) i ca 25 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
10. Låt kakan svalna något och pudra den sedan med florsocker.
11. Servera med vispad grädde.eller glass.
 
Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress