
Det här är en smakrik salsicciapasta med ugnsbakad spetskål och stekt salsiccia med smak av citron. Toppa med riven parmesanost, hackade nötter och persilja.
Ingredienser (4 portioner):
300 g spetskål
300 g rå salsiccia
1 lök
400 g pasta
3 dl riven parmesanost
3 msk färskpressad citronjuice
salt och svartpeppar
Topping:
hackad persilja
hackade nötter
riven parmesanost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela kålen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka kålen i ugnen ca 10 minuter, tills de får färg. Rör om efter halva tiden.
3. Tryck ut salsiccian ur fjälstret och dela i mindre bitar.
4. Skala och finhacka löken.
5. Stek salsiccian och löken till det får färg.
6. Koka pastan. Spara ca 2 dl av pastavattnet.
7. Lägg pastan i stekpannan med salsiccian och blanda med pastavatten, parmesan och citronjuice. Värm till en krämig pasta.
8. Vänd ner kålen och smaka av med salt och peppar.
9. Toppa med persilja, hackade nötter och parmesanost.
Lycka till!