2 oktober 2020

Granola

GRANOLA

Laga egen granola och hela köket fylls av ljuvliga dofter. Att blanda ihop en granola går snabbt och du kan blanda i precis det du tycker om. Granola tillsammans med fil eller yoghurt och färska bär är så gott till frukost eller brunch. Det här blir en rejäl laddning granola (ugnrostad knaprig müsli). 
 
Ingredienser (1 långpanna):
5 dl havregryn
2 dl kokoschips
1 dl pumpakärnor
2 dl grovhackade nötter
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk kanel
1/2 dl vatten
1 dl rapsolja
1 dl flytande honung
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda samman vatten, olja och honung i en skål och häll blandningen över de torra ingredienserna. Blanda ihop ordentligt.
4. Sprid ut blandningen på en långpanna med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Rör om då och då. Om du vill ha lite mer färg kan du höja temperaturen till 175 grader mot slutet av tiden.
6. Låt granolan svalna. Förvara i glasburkar i skafferiet.
 
Lycka till!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress