



Passa på att ta vara på säsongens härliga pumpor. Det här är en krämig, len och värmande pumpasoppa med lite sting från chili. En riktig färgklick som kan pigga upp i höstmörkret. Servera med ett gott bröd och hackad persilja eller knapriga rostade kikärtor.
Ingredienser (4-6 portioner):
1 butternutpumpa
2 dl små vita bönor
1-2 gul lök
1 vitlök
1 röd chili
1 dl vitt vin
1 liter grönsaksbuljong
1 apelsin
salt och peppar
olivolja
(2 dl grädde)
Gör så här:
1. Hacka lök, vitlök och chili. Skala och skär pumpan i bitar.
2. Stek pumpan i olivolja tillsammans med lök, vitlök, chili och vita bönor på medelvärme.
3. Häll på vitt vin och buljong. Koka upp och låt sjuda ca 20-30 minuter, tills pumpan känns mjuk.
4. Mixa soppan slät och tillsätt juice från en apelsin.
5. Smaka av med salt och peppar.
(Man kan också tillsätta ett par dl grädde om man är lite gräddig av sig).
Lycka till!