

Jag älskar lediga dagar när man hinner slänga ihop nybakat bröd på morgonen. Doften som sprider sig i huset och nybryggt kaffe, kan dagen starta bättre. Det här är riktigt smarriga frukost- eller mellanmålsbullar som man snabbt svänger ihop.
Ingredienser (ca 40 bullar):
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 dl strösocker
2 tsk kardemumma
3 dl grahamsmjöl
ca 9 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Gör så här:
1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
2. Rör ut jästen i degspadet.
3. Blanda degspadet med salt, socker och kardemumma
4. Arbeta degen tills den släpper från bunken.
5. Låt degen jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek.
6. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut varje bit till en längd och dela i 10 bullar.
7. Forma släta bullar och lägg dem på smorda plåtar.
8. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
9. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
10. Grädda ca 6-8 minuter i 225 grader (varmluft).
Lycka till!