
Den här fläskfilégrytan är en ofta återkommande favorit i vår familj. Den är krämig och mustig med mycket smak. Jag gör den gärna dagen innan så den får stå och gotta till sig under natten, då blir köttet så mört och smakrikt och såsen helt underbar. Gör gärna en extra stor sats när du ändå håller på.
Ingredienser (4 portioner):
500 g fläskfilé
1 purjolök
250 g champinjoner
1 paprika
smör
salt och svartpeppar
Sås:
1/2 dl mangochutney
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl köttbuljong
1 msk soja
1 tsk vinäger
1/2 tsk ingefära
Gör så här:
1. Skär köttet i skivor. Salta, peppra och bryn köttet. Lägg sedan köttet i en stor gryta.
2. Hacka och stek purjolöken, champinjonerna och paprikan. Lägg ner det i grytan tillsammans med köttet.
3. Tillsätt övriga ingredienser.
4. Blanda och låt koka ihop ca 30 minuter.
5. Servera med ris, sallad och ett gott bröd.
Lycka till!