


Cornbread (majsbröd) är ett amerikanskt matbröd, ett måste på thanksgivingmiddagen men självklart även vid andra middagar. Det är sött (påminner lite om scones) och kompletterar de salta rätterna bra. Det ska ätas nybakat med mycket smör och det riktigt smälter i munnen.
Ingredienser (ca 6 portioner):
125 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2 dl filmjölk eller yoghurt
2 ägg
1 msk flytande honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Klä en form på ca 20x25 med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Blanda filmjölk, ägg och honung i en annan bunke.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna med filmjölksblandningen. Rör till en jämn smet.
6. Fördela smeten i formen och baka mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
7. Låt brödet svalna något i formen och skär sedan upp i rutor innan servering.
8. Avnjut brödet när det är nybakat och ljummet med smör.
Lycka till!