
En härligt frasig paj som är enkel att baka med färdig smördeg. Den passar perfekt som en aptitretande förrätt, till buffébordet som en sidorätt eller till en god sallad.
Ingredienser (4portioner):
1 rulle färdig smördeg
250 g tinad bladspenat
3 ägg
250 g ricotta
rivet skal av 1 citron
1 msk torkad basilika
1 vitlök
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
250 g körsbärstomater
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kavla ut smördegen lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga den i botten och förgrädda i ca 10 minuter.
3. Pressa vätskan ur den tinade bladspenaten och blanda den i en bunke med ägg, ricotta, citronskal, basilika, pressad vitlök, salt och peppar.
4. Bred ut krämen i pajskalet. Skär körsbärstomaterna i halvor och fördela över pajen.
5. Grädda i ytterligare ca 20 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.

Lycka till!