En härlig pastasås med sparris och champinjoner toppad med parmesan och färsk persilja. Krämig, supergod och enkel att laga. Ibland behöver man mat snabbt och då är den här perfekt. 
 
Ingredienser (4 portioner):
400 g fryst sparris
400 g färska champinjoner
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 msk soja
1 tsk dijonsenap
Rivet skal från 1 citron
5 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
Färsk persilja
Smör och olja till stekning
 
Gör så här:
1. Koka sparris enligt anvisningarna på paketet. Ställ sedan åt sidan.
2. Hacka champinjoner, lök och vitlök.
3. Stek champinjonerna i en het panna i lite olja tills de fått färg.
4. Sänk värmen och lägg i en stor klick smör.  Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
5. Häll i grädde, crème fraiche, dijonsenap, rivet citronskal, soja, salt och svartpeppar. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt såsen puttra på medelvärme ca 15 min. 
6. Vänd i riven parmesan och sparrisen. Låt såsen sjuda ca 3 minuter till. 
7. Servera med  pasta och ytterligare riven parmesanost och färsk persilja.
 
Lycka till!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress