
Ibland vill man lyxa till frukosten lite extra och vad passar då bättre än nybakade härliga engelska scones. De ska ätas helt nybakade och varma. Vi njöt av dem med smör, ost och min hemmagjorda svartvinbärssylt.
Ingredienser ( ca 8-10 scones):
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g smör
1 ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna .
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6. Kavla ut degen, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och stansa ut ringar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Servera nybakade och varma.
Lycka till!