
Den här kakan är en riktigt saftig och härlig julkaka som är superenkel att baka. Den är dessutom så vacker med sin gyllengula färg. Sikta gärna florsocker över och servera den ljummen med lättvispad grädde.
Ingredienser (1 kaka):
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g smör
2 påsar saffran
1 sockerbit
1 1/2 dl mjölk (3%)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och blanda det med mjölk och saffran (stött med en sockerbit i mortel).
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka om den är färdig.
7. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Lycka till!