Det här är en superfräsch och krispig nudelsallad med smaker från det asiatiska köket. (Jag har hämtat inspiration från Jennie Walldén.) Den är full med nyttiga grönsaker och toppas med cashewnötter. Du kan naturligtvis byta ut grönsakerna mot de grönsaker du föredrar. Den här salladen innehåller också koriander, vilket är ett känsligt ämne. Antingen tar du rikligt med koriander annars inget alls. Slösa med dressingen. 
 
Ingredienser:
2 dl cashewnötter
250 g risnudlar
2 limefrukter, rivet skal och färskpressad juice
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 msk rörsocker
ca 5 cm färsk ingefära
1 klyfta vitlök
1 paprika
100 g sockerärtor
1-2 morötter
2 salladslökar
1 röd chilifrukt
färsk koriander
 
Gör så här:
1. Rosta nötterna i en torr panna tills de får lite färg. Låt svalna.
2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och skölj sedan i iskallt vatten tills de är helt kalla. Låt droppa av i ett durkslag.
3. Häll juicen och rivet skal från limefrukterna i en skål. Tillsätt soja, sesamolja, socker och riv i ingefära och vitlök. Rör samman väl. 
4. Tillsätt nudlarna i dressingen. 
4. Strimla paprikan och sockerärtorna. Hyvla morötterna med en potatisskalare. Lägg grönsakerna i skålen med dressing. Blanda runt. 
5. Hacka salladslöken och chilin tunt och strimla koriander och lägg i skålen. Blanda runt.
6. Lägg upp sallladen på ett stort fat. Toppa med cashewnötterna. 
7. Servera direkt och njut.
 
Lycka till!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress