

Key lime pie är en sötsyrlig amerikansk paj som har fått sitt namn av de små limefrukterna som växer på Florida Keys. Den är otroligt god med den krämiga fyllningens syrliga limesmak och sötman från den kondenserade mjölken. Jag har valt att göra pajen med ett marängtäcke på toppen. Servera den gärna med kall vispad grädde.
Pajskalet:
14 Digestivekex, ca 200 g
100 g smör
Fyllningen:
1 burk sötad, kondenserad mjölk (400 g)
4 äggulor
1 dl pressad limesaft från ca 4-5 lime
rivet skal från limefrukterna
Marängtäcke:
4 äggvitor
1 dl socker
Till servering:
vispad grädde
skivad lime
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa digestivekex till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör.
3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i en pajform.
4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
5. Låt svalna
6. Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och limesaft.
7. Häll smeten i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen ca 15-20 min.
8. Låt pajen svalna.
9. Vispa äggvitorna fluffiga. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng. Spritsa eller bred ut marängen över den kalla pajen.
10. Bränn antingen marängen med en liten gasolbrännare eller i ugnen. Gör du det i ugnen så grädda marängen under grill på 250 grader i nedre delen 3-5 minuter tills den fått fin färg. Ha koll hela tiden så inte marängen bränns.
11. Servera pajen kall med vispad grädde och skivad lime.
Lycka till!