
Underbart goda tekakor fyllda med nyttiga fibrer. De är så saftga och mjuka och man äter lätt upp några för många. En favorit hemma hos oss.
Ingredienser (ca 25):
50 g jäst
6 dl mjölk
75 g smör
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl
3 dl fint rågmjöl
9-10 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma smörmjölken.
3. Tillsätt salt och sirap.
4. Blanda grahamsmjöl, rågmjöl och vetemjöl i en bunke. Häll sedan ner det i degvätskan. Knåda kraftigt några minuter.
5. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter.
6. Kavla ut degen 1 - 1 1/2 cm tjock. Stansa ut runda bröd i degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Nagga bröden med en gaffel. Låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
8. Grädda bröden mitt i ugnen ca 7-10 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Lycka till!