




För dig som älskar bröd och en god smörgås till frukost men vill undvika att äta för mycket kolhydrater är det här brödet perfekt. För att få en lite frasigare yta rostar jag gärna brödet en liten stund. Det förvaras i kylskåp och går bra att frysa in.
Ingredienser (1 limpa):
3 dl linfrö
1 dl skalade sesamfrön
3/4 dl hasselnötter
3/4 dl sötmandel
50 g fiberhusk/psyllium fiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso naturell
6 ägg
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Låt svalna något.
3. Mixa/mal nötter, mandel och sesamfrön till "mjöl". Rör sedan ner linfrön.
4. Blanda ihop alla ingredienser och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda limpan i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 10 minuter.
Lycka till!