Den här rätten är så fräsch och full av nyttigheter. Krispigheten i kålen och sockerärtorna passar så bra till fisken. Den syrliga tonen av citron i kombination med den nötiga smaken av smör är himmelskt gott. Flera i min familj undviker kolhydrater och då är kål av olika slag ett väldigt bra alternativ. 
 
Ingredienser (4port):
 
Torsk:
4 torskrygg
smör
citronpeppar
salt
 
Rostaf spetskål
1 stor spetskål
50 g smör
2 msk japansk soja
salt
svartpeppar, nymalen
 
Brynta sockerärtor
200 g frysta sockerärtor
salt
svartpeppar, nymalen
smör
 
Brynt smörsås
100 g smör
1,5 dl créme fraiche
1,5 dl vispgrädde
3 msk gräslök, finhackad
0,5 citron
1-2 msk vatten
 
Garnering
Hasselnötter
Färsk dill
 
Gör så här:
Spetskålen
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft)
Dela spetskålen i mindre bitar. Lägg dem i en form med olivolja i botten.
Ringla soja över kålen och lägg på skivor av smör. Salta och peppra och sätt in spetskålen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Vänd på spetskålen om den börjar bli bränd.
 
Brynt smörsås
Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och nötigt. Vispa under tiden så det inte blir bränt.
Värm i en annan kastrull upp grädde och créme fraiche. Låt smälta samman. Blanda sedan ihop med det brynta smöret. Låt småkoka försiktigt.
Tillsätt finhackad gräslök, finrivet citronskal och citronsaft och lite vatten. Smaka av med salt.
 
Sockerärtor:
Tina de frysta sockerärtorna lätt. Stek sockerärtorna snabbt på hög värme i smör. Salta och peppra.
 
Torsken
Salta och peppra torsken. 
Stek torsken i en stekpanna med rikligt med smör, alternativt i ugnen tills torsken är ca 55 grader, beroende på hur du vill ha den tillagad. Använd gärna en stektermometer.
 
Lägg upp sockerärtorna och spetskålen på en tallrik. Lägg fisken ovanpå. Ringla såsen över fisken och toppa med hackade nötter och färsk dill.
 
Lycka till!