

En riktigt mustig och smakrik gulaschsoppa/gryta. Allt i ett! Jag gör gärna ett storkok så finns det att värma närhelst någon är hungrig i familjen, vilket alltid någon är. Låt den koka minst 1 timme och den smakar ännu bättre dagen efter. Servera med ett gott bröd och en klick creme fraiche.
Ingredienser (ca 8 personer):
1 kg nötfärs
4 gula lök
4 vitlöksklyftor
8 potatisar
4-5 röda paprikor
2 morötter
smör och olja till stekning
5 tsk paprikapulver
3 tsk oregano
1 tsk mald kummin
3 krm cayennepeppar
4 msk tomatpuré
3 burkar krossade tomater (ca 400g)
2 köttbuljongtärningar
1- 1,5 liter vatten
4 tsk salt
vitpeppar och saltpeppar
Servering:
3 dl crème fraiche
6 msk hackad färsk persilja alt. fryst persilja
Gör så här:
1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatisen och skär i tärningar. Skala morötterna och skär i stavar. Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
2. Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja. Häll över i en stor gryta.
3. Stek lök, vitlök, potatis, morötter och paprikor. Häll över i grytan.
4. Krydda med paprikapulver, oregano, kummin, cayennepeppar, tomatpuré och rör om.
5. Tillsätt tomatpurén, tomaterna, köttbuljong och vatten. Salta och peppra och låt soppan/grytan koka i minst 1 timme.
6. Servera med ett gott bröd och en klick creme fraiche blandat med pesilja.
Lycka till!