Chicken tikka masala är en härligt färgstark, krämig och smakrik indisk kycklinggryta full med goda och mustiga smaker. Passar både till fest och vardag. Servera gärna med ett gott Naanbröd som du kan skopa upp den goda grytan med eller fånga upp det sista av såsen istället för att slicka tallriken.
 
Ingredienser (4-6 portioner):
1 kg kyckling
1 lök
2 påsar tikkamasalakrydda (santa maria)
2 burkar kokosmjölk à 400 ml
kycklingbuljong
1 burk kikärter à 410 g
5 färska hackade tomater
curry
salt 
svartpeppar
 
Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Krydda och salta och stek i olivolja. Tillsätt den hackade löken och stek ytterligare en liten stund. Lägg över det i en stekgryta.
2. Tillsätt kryddpåsarna. Blanda ihop.
3. Tillsätt övriga ingredienser.
4. Låt allt koka ihop långsamt under lock i ca 30 minuter eller längre. Rör om i grytan med jämna mellanrum.
5. Servera med ris och Naanbröd
 
Lycka till!